Temel ile tursin askerde eğitimlerini paraşütçülük üzerine yapıyorlardı.
Komutan: Bu bir deneme atlayışıdır, şimdi herkes sırayla atlayacaktır sonra aşağıda buluşma yerine gidip diğerlerini bekleyecektir, eğer paraşüt açılmazsa fazla telaş yapmayın ikinci paraşütü deneyin der ve herkesi teker teker atlatır. Temel birinci paraşütü çeker açılmaz o anda ordan geçen Dursuna bağırır:
- Ula Tursun paraşüt açilmiy der.
Dursun soguk bir kanlılıkla yedeği çek der. Temel onuda dener oda açılmaz. Temel Dursuna yine bağırır:
- Ula yedeğide çektum oda açilmiy, galiba yere çakilip öleceğum Dursun der. Dursun Temeli şöyle bir süzer ver derki:
- Ula Temel hiç korkma haçen bu sadece denemedur.

---------------------------------------------------------
Bir gemide Amerikalı,İngiliz ve Türk insanlar var.Bu gemi batmakta.Kaptan yolcuları uyarır ama yolcular oralı bile olmaz.Kaptan geri gelir.Bir tayfası yolcuları uyarmak için kaptandan izin alır.Döndüğünde bütün yolcular denize atlamıştı.Kaptan tayfaya sorar:
-Nasıl başardın?
Tayfa cevap verir:
-İngilizlere,İngiltere gibi soylu bir ülkenin vatandaşlarının batık bir gemide bulunması sakıncalı
Amerikalılara tuzlu suyun faydalı olduğunu söyledim.
Kaptan:
-Peki Türklere ne dedin?
Tayfa:
-Denize girmek yasak dedim. .
---------------------------------------------------------
Iraklı Papağan
Üç Amerikan askeri Iraklı birinin bakkalına girerler. Alış veriş yaparken
Kahrolsun Amerika
diye ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.Bunun üzerine ıraklı bakkala
- Bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde görürsek seni mahvederiz derler.
Askerler gittikten sonra bakkal kara kara düşünmeye başlar çünkü papağan kuşunu çok sevmektedir. Derken aklına cami imamlarının papağanı gelir.Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve
- Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değişelimder.
Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir. Ertesi gün işgalci amerikan askerleri gelir, papağanı görürler ve kızarak
-Biz sana bunu yok edeceksin demedik mi?
Bakkal bu papağan o değil dese de inandıramaz. Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:
- Kahrosun Amerika!!
ses çıkmyınca bakkal dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:
- Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
- Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
- Kahrolsun Amerika!
papağan dile gelir
-Amin evlatlarım!!!!!